Ontbijt
Een stevig ontbijt (petit déjeuner) op Corsica bestaat meestal uit een warme drank (koffie of thee), een glas vruchtensap, een croissant, een paar sneetjes stokbrood, boter, jam en honing. Dit kost tussen de 6 en 10 euro en wordt vaak geserveerd in bars of in de restaurants van de campings en hotels. In hotels is het ontbijt soms inbegrepen in de kamerprijs.
Koffie en thee
De Corsicaan drinkt ’s morgens een kleine, zwarte koffie. Als u een koffie met melk wilt, bestel dan een café au lait of een grand crème. Een capuccino kan ook geen kwaad, maar die kost meestal iets meer. Als je alleen een café bestelt, krijg je een espresso.
De Corsicanen drinken bijna nooit thee, daarom is het assortiment klein. Zwarte thee (thé), lindebloesem (tilleul) en meestal kamille (camomille) zijn altijd verkrijgbaar.
Bovendien zijn ook warme en koude melk (lait chaud of lait froid) en chocolade (chocolat chaud of chocolat froid) verkrijgbaar.
Meestal zit er een glas sinaasappelsap bij de warme drank.
Het stokbrood (Baguette) wordt vaak in de lengte in stukken gesneden. Het wordt geserveerd met boter, jam en honing. Meestal krijgt u ook een croissant of een pain au chocolat (chocoladebrood, een croissant met pure chocolade binnenin).
Als u in een bar wilt ontbijten, kan het gebeuren dat de drankjes worden geserveerd, maar dat u het brood zelf moet halen bij de bakker ernaast.