Skip to content

Tips voor de overtocht naar Corsica

Met deze tips voor de overtocht kan er bijna niets misgaan:

 

  • Neem voldoende tijd voor de heenreis! Je zult de ingang van de haven niet altijd meteen vinden. Er zijn vaak files bij de Alpenovergangen, de grensovergangen en rond Milaan (na-werkverkeer).
  • Neem je medicijnen tegen zeeziekte mee!
  • Tijdens de overtocht is het autodek niet toegankelijk. Het is daarom raadzaam om voor vertrek een rugzak of tas in te pakken met de benodigdheden voor de overtocht.
  • De schepen zijn zwaar geklimatiseerd en zelfs in de zomer is het binnen behoorlijk koel. Een jumper wordt daarom aanbevolen.
  • Overtochten per veerboot zijn spannend, maar duren vrij lang. Er is geen Duitstalige lectuur op het schip. Pak dus vooraf iets te lezen of spelletjes in. Als je de tijd doorbrengt met mobiele telefoon spelletjes: Vergeet geen oplader!
  • Vergeet je camera niet!
  • Na een lange wachttijd voor het schip, moet het plotseling snel gaan! De gidsen zwaaien heftig en lijken gewoon uit principe te zweren! Laat je in geen geval door hen van streek maken! Als je een andere auto raakt, zijn ze ineens weg en heeft niemand iets gezien!
  • Bij het verlaten van het autodek, is het belangrijk te onthouden waar de auto geparkeerd staat. Bij Corsica Ferries zijn de uitgangen voorzien van een letter en een nummer (b.v. A2) en bij Moby Lines hebben de trappen verschillende kleuren (de auto staat dan b.v. in “groen 1”).
  • In het hoogseizoen zijn er te weinig ligstoelen. Het loont om je te haasten. Vergeet je zonnebrandcrème niet! Als je in de schaduw zit, moet je bedenken hoe het schip zal draaien op weg naar Corsica. Anders zit je weer in de zon – of andersom.

Boek hier uw overtocht naar Corsica en steun Paradisu.nl

Als mijn Corsica website u bevalt en u er uw voordeel mee kunt doen bij het plannen van uw vakantie, zou ik het zeer op prijs stellen als u deze links zou willen overwegen bij het boeken van uw overtocht. Dank je.

Corsica Ferries
Veerboot Corsica Moby

Eten op het schip

Naar mijn mening is het eten op de veerboten niet waar voor je geld. Op Corsica zult u zeker van betere maaltijden genieten. De kwaliteit van het eten is beter in de restaurants met bediening. Maar je moet er iets meer voor betalen.

 

Lunch en diner op de veerboot

Op de veerboten naar Corsica zijn er zowel zelfbedieningsrestaurants als restaurants met bediening. Maaltijden kunnen worden geboekt bij het boeken van de overtocht. Ik heb echter nooit van deze mogelijkheid gebruik gemaakt, hoewel het ongeveer 20% zou besparen.

 

De kwaliteit van het eten op het schip is middelmatig en vaak niet echt warm. De rederijen hebben dit probleem onderkend en stellen microgolven ter beschikking.

 

Het is lekker om op de heenreis een slokje Corsicaanse wijn of bier te drinken.

 

Ontbijt op de veerboot naar Corsica

Als u de nacht in een hut op de veerboot hebt doorgebracht, wordt u vroeg gewekt door het personeel. Ze kloppen op alle deuren. Bovendien kondigt een stem uit de luidsprekers aan dat de veerboot de haven van bestemming nadert en dat de restaurants open zijn voor het ontbijt.

 

Er wordt een continentaal ontbijt aangeboden, bestaande uit een warme drank, een gebakje (croissant of pain au chocolat) en een broodje, vruchtensap, boter en jam. Ontbijt kan ook worden gekocht bij het boeken van de overtocht.

 

Mijn tip: Eten in de oude haven van Bastia

Voordat we ’s avonds in Bastia aan boord gaan van de veerboot, gaan we iets eten in de oude haven van Bastia. We houden van de sfeer in de haven. In de restaurants in de oude haven kunt u meestal vroeger eten dan elders. Hetzelfde geldt voor de Place Saint-Nicolas. Zo kunt u echt genieten van de laatste avond op Corsica en daarna naar de haven gaan. Als je op de veerboot eet, kan het vrij laat worden. Bovendien is de prijs-prestatieverhouding aan land beter dan op het schip.

 

Mijn persoonlijke restauranttip in de oude haven van Bastia: WHA!

Voedsel op de veerboot naar Corsica
Voedsel op de veerboot naar Corsica
Voedsel op de veerboot naar Corsica
Voedsel op de veerboot naar Corsica

In de hut, ja of nee?

Er is een groot aantal hutten op de veerboten, die allemaal een eigen badkamer hebben. Na de lange reis naar de veerboothaven is het heel fijn om in een bed te kunnen uitrusten en wat te slapen. Een douche is ook ontspannend.

 

Hut voor de nachtelijke overtocht

Wij boeken altijd een hut op de veerboot voor de nachtelijke overtocht. Aan de ene kant heb je je eigen toilet en hoef je niet naar een openbaar toilet, dat soms niet erg schoon is. U kunt ook een douche nemen, wat heerlijk is na de lange autoreis. Aan de andere kant kunt u veel beter slapen in een hut dan ergens in de openbare ruimten van de veerboot. Er zijn hutten met 2 of 4 bedden, met of zonder ramen. Op sommige schepen kunt u zelfs een suite boeken. De prijs van een 4-persoons hut is ongeveer 55 – 90 €.

 

Op de veerboten kunt u ook ergens in de openbare ruimten slapen. Mensen die geen hut hebben geboekt, verspreiden zich in de restaurants en bars, in de gangen en op het dek en spreiden hun matjes en slaapzakken uit.

 

Dag overtocht cabine

Tijdens een overtocht overdag brengen veel passagiers tijd door in de restaurants en bars. Je mag daar blijven zonder iets te consumeren. Het is ook erg leuk om in een ligstoel op het dek te liggen en over zee uit te kijken. Maar als u na aankomst in de haven nog een lange rit voor de boeg hebt, wilt u misschien ongestoord kunnen slapen. De beste manier om dit te doen is in een dagcabine. Zo’n hut is beschikbaar vanaf 30 €. Helaas kunnen dagcabines pas na vertrek worden geboekt, zodat ze niet de moeite waard zijn, vooral voor de route Bastia – Livorno.

 

Slapen in de bovenste kooi van de kajuit

Om te voorkomen dat u tijdens de overtocht uit de bovenste kooi valt – vooral als er een beetje deining is – zit er een valbescherming onder de matras. Dit kan worden opgevouwen. Dit betekent dat zelfs een kind comfortabel kan slapen in de bovenste kooi van de cabine.

 

Op oudere veerboten is er soms geen valbeveiliging. In dat geval kan de ladder tussen de matras en het bedframe worden geklemd.

Voedsel op de veerboot naar Corsica
Voedsel op de veerboot naar Corsica
Voedsel op de veerboot naar Corsica
Eten in de oude haven van Bastia
Back To Top