Skip to content

Corsicaanse recepten voor hoofdgerechten

Cannelloni au Brocciu

  • 32 rechthoeken lasagne of cannelloni pasta
  • 500 g brocciu (of ricotta als u het recept thuis bereidt)
  • 400 g snijbietbladeren (het smaakt ook heerlijk met spinaziebladeren)
  • 150 g geraspte kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • Salz und Pfeffer

 

Voor de saus heeft u nodig: 1 kg gehakte tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, basilicumblaadjes, wat olijfolie en zout en peper.

 

Voor de vulling: plet de brocciu, hak de snijbietblaadjes fijn, snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Meng alles goed in een kom. Klop de twee eieren los en roer ze er goed door. Breng op smaak met zout en peper.

 

Kook de pastavellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spreid ze uit op keukenpapier. Verdeel de vulling over de vellen. Rol dan de vellen op.

 

Fruit voor de saus de in blokjes gesneden ui en de geperste teentjes knoflook in olijfolie. Voeg de tomatenstukjes en de gehakte basilicumblaadjes toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

 

Doe een laagje tomatensaus in een rechthoekige ovenschaal en leg daarop de opgerolde cannelloni naast elkaar. Bedek ze vervolgens met de rest van de tomatensaus.

 

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven op 200 graden en bak gedurende 30 minuten. Vlak voor het einde van de baktijd de geraspte kaas erover verdelen.

Stoofpot van everzwijn à la Myrthe

  • 1 kg everzwijn stoofpot
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 50 g gedroogde mirtebessen
  • 3 wortels
  • Tijm, rozemarijn en een paar laurierblaadjes
  • 1 liter Niellucciu rode wijn (z.B. Patrimonio)
  • wat bloem
  • wat olijfolie
  • Zout en peper

 

Snipper de ui en de wortelen, pers de teentjes knoflook en voeg ze bij de wijn, samen met de mirte, de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes. Leg het vlees in deze marinade en laat het 24 uur marineren.

 

De volgende dag worden de stukken vlees eruit gehaald, gebakken in olijfolie en bestoven met bloem. Giet dan de marinade erover en laat alles 3 – 4 uur op een laag vuur sudderen.

 

Serveer met noedels of gebakken aardappelstukjes.

Dorade (goudbrasem) met kastanjehoning

  • 2 grote dorados
  • 3 eetlepels kastanjehoning
  • 6 grote aardappelen
  • 3 tomaten
  • 2 citroenen
  • 3 dl witte wijn
  • Zout en peper

 

Als de goudbrasems nog niet zijn schoongemaakt en van de ingewanden ontdaan, doe dat dan alsnog. Bestrijk de vis vervolgens van binnen en van buiten met de kastanjehoning.

 

Schil de aardappelen en snijd ze samen met de tomaten in schijfjes. Spreid ze uit in een ovenschaal, om en om (dakpansgewijs). Knijp de citroenen erover uit en giet de wijn erover. Breng op smaak met zout en peper.

 

Leg vervolgens de twee vissen erop, dek alles af met aluminiumfolie en zet het 50 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Back To Top